TOMMI TÄHTIVIRTA, laulaja ja lauluntekijä

Mä olen Tommi Tähtivirta, Turenkilainen 48-vuotias laulaja, lauluntekijä ja yrittäjä. Mä olen ollut lapsesta alkaen kiusattu. Se, että olin avioerolapsi, asuin kahden äitini kanssa ja olin ylipainoinen, riitti siihen että mun elämä oli lapsena yhtä helvettiä. Kiusaaminen alkoi ala-asteella. Välituntisin mut kaadettiin usein maahan, mua potkittiin, mun päällä hypittiin ja mua haukuttiin läskiksi. Mä en uskaltanut käydä koulun vessassa, koska mut olisi lukittu sinne. Hädän sattuessa kävelin reilun parin kilometrin matkan kotiin ja menin takaisin kouluun, jos uskalsin.

Opettajatkaan eivät kiusaamiseen puuttuneet, eivät he edes uskoneet että kiusaamista tapahtuu. Valitettavasti jopa meidän luokanvalvoja syyllistyi kiusaamiseen. Mä muistan aina sen kun koulun ruokalassa opettaja istutti mut keskelle muita oppilaita ja syötti mulle ruokalusikalla puolukkahilloa, hilloa josta mä en tykännyt ja jota en happamuuden takia voinut syödä. Äidille mä en uskaltanut kiusaamisesta kertoa, koska hän olisi ottanut yhteyttä kouluun ja se olisi aiheuttanut lisääkiusaamista. Kiusaaminen jatkui myös yläasteella, ammattikoulussa ja vielä armeijassakin. Vasta 90-luvun puolessa välissä kun mä aloin olemaan tekemisissä musiikin kanssa, toi kiusaaminen alkoi vähentymään. Kun aloin tekemään ammattimaisesti DJ keikkoja ja jengi huomasi että mä olin duunissani hyvä, niin mä aloin saamaan arvostusta myös noilta
entisiltä kiusaajilta.

Nyt kun mä olen saanut pudotettua lihavuusleikkauksen johdosta painoa liki 50 kiloa ja mun esittämät biisit ovat alkaneet soimaan radioissa, niin osa noista kiusaajista ovat
ottaneet yhteyttä ja pyytäneet tekojaan anteeksi. Valitettavaa on se että noi lapsuuden ja nuoruuden ikävät asiat seuraavat mun mukana edelleen. Vaikka mä luotan mun kykyihini ja rautaiseen ammattitaitoon näissä musajutuissa, niin silti mun mielessä kummittelee välillä ylipainoisen ja koulukiusatun pojan omakuva.

Toisaalta mä koen että noi lapsuuden ikävät kokemukset ovat muokanneet musta sen ihmisen mikä mä olen nyt ja mun omien kokemusten ansiosta mä ehkä pystyn auttamaan muita kiusattuja. Mun sydän on täysillä mukana tässä upeassa kampanjassa ja haluan kaikin mahdollisin tavoin auttaa kaikkia kiusattuja, olivathe sitten lapsia, nuoria tai aikuisia.

Kenenkään ei kuulu eikä tarvitse kärsiä kiusaamisesta.

Mä en kiusaa, ethän Sinäkään

- Tommi -

Sivuston ulkoasun ja grafiikan tarjosi: Hakusana.com
envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram